Over mij

Mijn naam is Mannin, ik woon in Friesland, ben getrouwd, moeder van twee kinderen en naast mijn liefde voor bakken houd ik ook van Noorwegen, wandelden, skeeleren, fotografie, natuur en (moes)tuinieren.

Al sinds ik me kan heugen ben ik gefascineerd door het proces waarbij grondstoffen die los van elkaar weinig spectaculair zijn, maar -eenmaal samengevoegd, gekneed en gebakken- iets worden waar iedereen zijn vingers bij af likt.

In het begin bakte ik weleens zomaar iets, een los receptje hier, een los receptje daar… met wisselende successen. Dit ergerde me, waarom kreeg ik niet steeds hetzelfde, goede resultaat? Dit betekende veel theoretische kennis vergaren door veel te doen en veel te lezen om het proces te leren begrijpen.

Inmiddels op het gebied van brood geen “bakstenen” meer, maar heerlijk geurend, luchtig brood dat knispert als het uit de oven komt. En niet alleen maar brood, inmiddels komen er ook vele andere lekkernijen uit mijn oven. Niet zelden gebeurt het dat grijpgrage handen -nog voordat het gebakkene is afgekoeld- een deel hebben weggekaapt. Vervelend? Welnee! Ik kan me geen groter compliment bedenken. Bakken is een heerlijke bezigheid, die een enorme voldoening geeft en het mooie is dat je het gemaakte met andere kan delen, wat wil een mens nog meer?

Graag wil ik je mee laten genieten van deze geweldige hobby, die bij mij inmiddels is uitgegroeid tot mijn eigen bedrijf waarin ik met veel plezier workshops geef.

Ik vind het leuk om te horen als je iets hebt uitgeprobeerd en natuurlijk mag je me ook altijd een bericht sturen als je vragen of opmerkingen hebt!

Deze site bevat geen gesponsorde posts, tenzij in de betreffende blogpost anders vermeld. Alle recepten zijn door mij zelf uitgeprobeerd en bij de recepten is naar beste weten een bronvermelding opgenomen.

De teksten en foto’s bij de recepten op deze site zijn door mij zelf gemaakt en zijn mijn eigendom. Wil je mijn recepten of foto’s gebruiken, stuur me dan even een mail. Overnemen voor niet-commerciële sites mag, mits de foto’s niet bewerkt worden en onder vermelding van een link naar mijn site.

Ik wens je veel lees- en bakplezier!

Mannin van Baksels.net