Bosvruchten crumble repen

26/05/2014

De maand mei is alweer bijna ten einde, dus is het weer tijd voor de foodblogswap. Deze maand kreeg ik de blog van Lindsay toegewezen. Marcella van www.ikbakerietsvan.com mag bij baksels.net op bezoek. Dat vind ik erg leuk, omdat Marcella ook een echt bakblog heeft en de lekkerste dingen maakt. Ik ben ontzettend nieuwsgierig naar wat zij bij mij heeft uitgezocht! Omgekeerd zal dat vast ook voor Lindsay gelden. Zij heeft een leuke, gevarieerde blog, waar ik ook het één en ander aan heerlijke baksels kon vinden. Uiteindelijk heb ik iene-miene-mutte gedaan tussen de chocoladetaart met vloeibare binnenkant en bosvruchten crumble repen. Het werden de fruitrepen omdat ik me nu al verheug op de fruitovervloed die de zomer gaat brengen! De frambozenstruik zit vol veelbelovende bloemen, de appels en peren beginnen te groeien, de bessenstruiken laten al vele trosjes zien, dus ik denk dat ik deze repen zeker nog eens kan maken als het oogsttijd is! De “repen” zijn erg lekker, maar ik denk dat ik de volgende keer verse aardbeien i.p.v. diepvriesbosvruchten zal gebruiken. Ook heb ik in het recept het vochtgehalte voor de cruble verlaagd en de totale hoeveelheid crumble iets verhoogd, omdat ik merkte dat ik niet al het fruit kon bedekken. Het recept is goed voor 12 vierkantjes. De repen zijn het lekkerste als je ze een dagje laat staan alvorens ze te eten.

Bosvruchten crumble repen

Ingrediënten:

Fruitvulling:

 • 400 gram fruit (ik gebruikte nu diepvries bosvruchten, maar zou de volgende keer verse aardbeien gebruiken)
 • 15 gram maïzena
 • 16 gram vanillesuiker

Deeg:

 • 125 gram suiker
 • 250 gram bloem
 • 150 gram koude boter, in kleine blokjes gesneden
 • 80 gram havervlokken of havermout
 • 2,75 gram bakpoeder
 • 2,5 gram zout
 • 35 gram eiwit

Werkwijze:

 • Als je diepvriesfruit gebruikt, laat dit dan eerst op kamertemperatuur komen.
 • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
 • Meng in een kom alle ingrediënten voor het deeg tot een kruimelig mengsel. Dit kan met de hand of met een foodprocessor.
 • Vet een rechthoekige vorm in en bekleed met bakpapier.
 • Neem 3/4 van het kruimeldeeg en druk dit in een vorm van 15 bij 20 centimeter.
 • Snijd grote stukken fruit in kleine stukjes.
 • Meng het fruit met de maïzena en de vanillesuiker.
 • Verdeel het fruit over de kruimelbodem.
 • Bestrooi gelijkmatig met het overgebleven kruimeldeeg.
 • Bak in ca. 55 minuten goudbruin en gaar.
 • Laat 10 minuten afkoelen in de vorm.
 • Verwijder dan voorzichtig het gebak uit de vorm en laat verder afkoelen op een fijnmazig rooster.
 • Bestrooi met poedersuiker of decoratiesneeuw en snijd in de gewenste grootte.
 • Bewaar in een afgesloten bak of trommel. De repen zijn het lekkerste als ze eerst een dagje staan.

Het originele recept komt hier vandaan: https://www.bakedbyrachel.com/strawberry-oatmeal-crumb-bars/

Aantal reacties 2

 • Rineke schreef:

  Heb deze gisteren gemaakt met rabarber en aardbeien uit eigen tuin. Erg lekker, zeker met dat knapperige van de havermout.

  • Mannin schreef:

   Dag Rineke, Leuk om te horen dat je deze repen ook hebt gemaakt! Ik kan me voorstellen dat ze extra lekker smaken met rabarber en aardbeien uit eigen tuin! Hier zal dat helaas nog wel even duren omdat de familie slak onze aardbeienplantjes heeft gevonden en zich niet zo makkelijk laat wegjagen…Groeten, Mannin