Verjaardagen 2017

27/03/2017

Daar was hij dan alweer: de maand maart. Altijd een erg drukke maand voor ons omdat we hier dan drie jarigen hebben. Dat veel mensen al langer meelezen kon ik merken: ik kreeg her en der de vraag of er nog een blogpost kwam met al het lekker wat ik aan taarten en traktaties had gemaakt! Leuk dat dat gewaardeerd wordt! We begonnen het rijtje (zoals altijd 😉 ) met de verjaardag van onze jongste die 8 jaar werd. Hij mocht trakteren op de muizencakejes die je misschien al eerder voorbij hebt zien komen. Ze vielen erg in de smaak! Het recept voor de muizencakjes vind je hier.

Voor de visite maakte ik een lekkere frisse vruchtenvlaai. De bonte kleuren van al dat fruit zien er altijd ontzettend feestelijk uit en al dat fruit smaakt uiteraard ook erg lekker!

Daarna gingen we eerst op mijn verjaardag aan. De dag ervoor gaf ik de workshop bladerdeeg waarbij we croissantjes, tompouces en kaasvlinders maakten. Ik bak bijna altijd mee zodat de cursisten de handelingen voor het maken van de producten kunnen afkijken bij mij en direct op hun eigen deeg kunnen toepassen. Dat betekende dat ik op mijn eigen verjaardag een doos vol met heerlijke, zelfgemaakte tompouces kon presenteren aan de visite. Ze gingen schoon op!

De dag na mijn verjaardag moest ik flink aan de bak. De dag daarop zou onze oudste een tiener worden en zouden we al onze verjaardagen in een keer vieren. Ik maakte 50 cupcakejes voor de traktatie van onze oudste. Hij had op pinterest een cupcakje uitgezocht met daarop een palmboom van een giraffennek koekje, een apenkop snoepje en bladeren uit papier geknipt. Ik zag de bui al hangen dat dit een zeer bewerkelijke traktatie zou worden (en bovendien wel erg veel te eten) en die tijd had ik met al het bezoek op zondag en het moeten trakteren op maandag niet. Gelukkig bedacht manlief dat je bij de groothandel prikkers kan kopen met het uiterlijk van een palmboom. Zo gezegd, zo gedaan en bij de tweede groothandel vonden we uiteindelijk de gewenste groene prikkers. Nu was het enkel een kwestie van apenkop op de prikker prikken en deze in het cakeje zetten, ideaal en met een hartstikke leuk resultaat! Bovendien sloot deze traktatie ook nog eens precies aan bij het thema waar op school aan gewerkt werd, dus dat trof!

Die zaterdag maakte ik voor de visite ook nog hazelnootschuimgebakjes, een appelkruimelvlaai en Friese oranjekoek.

En nu? We genieten even van onze rust en puzzelen nog even uit wat we voor de kinderfeestjes gaan doen. Leuke, creatieve suggesties zijn welkom!

 

 

Aantal reacties 2

Geef een reactie

Uw reactie wordt geplaatst na goedkeuring van de site-beheerder. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.