Verjaardagen 2013

03/03/2013

Maart is voor ons een echte verjaardagen maand. Maar liefst 3 van de 4 gezinsleden zijn dan jarig. Gisteren vierden we alvast de verjaardag van onze jongste zoon die a.s. woensdag 4 wordt.

Natuurlijk verwachten mensen dat ik al het lekkers voor de verjaardag zelf bak; en om mensen niet teleur te stellen heb ik dat natuurlijk gedaan. (En natuurlijk ook omdat ik het zo ontzettend leuk vind om te bakken en geniet van al die smullende mensen!)

Hieronder een kleine impressie van wat ik had gemaakt:

Etagiere verjaardag

Aardbeienslagroomtaart

Stukje aardbeienslagroomtaart

Etagiere verjaardag twee

Op de bovenste schotel liggen Appelkoeken met een toefje slagroom. Kijk voor hoe je deze koeken (feitelijk kleine appeltaartjes) maakt bij deze post.

Op de schaal daaronder liggen roze koeken van het roze koeken project, het recept kan je hier vinden. (Wat ik heel erg grappig vond was dat de kinderen niet voor het slagroomgebak gingen zoals ik verwacht had, maar voor deze roze koeken.)

Op de onderste schotel liggen links stukken cheesecake, kijk hier voor het recept.

Rechts liggen puntjes aardbeien-slagroomtaart. Mijn jongste zoon is dol op aardbeien en toen ik hem vroeg wat voor taart hij voor zijn verjaardag wilde koos hij zonder aarzeling voor een aardbeientaart. Ondanks dat het natuurlijk niet het seizoen is voor aardbeien heb ik toch maar zijn wens ingewilligd, en hij was er dolblij mee. Niet enkel vanwege de aardbeien, maar ook vanwege de chocolade lieveheersbeestjes. Deze had ik gemaakt van witte chocolade en gekleurd met een beetje kleurpoeder voor chocolade. De bruine stipjes zijn gemaakt van melkchocolade en heb ik aangebracht met een injectiespuitje zonder naald. Het recept voor deze taart kan je hier vinden.

Dankzij de vriezer kon ik de mensen veel keuze bieden en deze manier van presenteren viel ook erg in de smaak. Het lijkt dan ook wel erg chique als je zo’n etagère op tafel zet met zoveel lekkers! Iedereen heeft gelukkig gesmuld en het was een hele gezellige dag, vandaag kon zoonlief nog heerlijk even bijkomen en lekker spelen met zijn cadeautjes die hij gisteren had gekregen. Morgen gaat hij voor de laatste keer naar de peuterspeelzaal en mag hij daar trakteren. Hij trakteert daar samen met zijn beste vriend die afgelopen vrijdag jarig was. Zijn moeder en ik hebben samen luchtballonnen in elkaar geknutseld, en in het bakje zit een pakje appelsap en een zelfgebakken knakworstbroodje.

Traktatie

Aantal reacties: 0

Geef een antwoord

Uw reactie wordt geplaatst na goedkeuring van de site-beheerder. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.