Vakantie 2012

29/08/2012

Zo, daar ben ik dan weer. Bijna twee weken lang heeft het bakken hier stilgelegen omdat we in Denemarken vertoefden. We hebben een heerlijke vakantie gehad, Møns Klint is een echte aanrader voor natuurliefhebbers, Kopenhagen voor de cultuurliefhebbers en het strand voor diegenen die van rust houden.
En voor de bakliefhebbers? Daarvoor heb je natuurlijk de bakkerijen…ik kan het maar niet laten om er likkebaardend voor de etalages te staan. De Deense patisserie is bekend; en niet voor niets. Zoetigheid te over, het brood vind ik er wat minder, maar als je het bij een goede bakker haalt is het prima te eten. Het is er wel prijzig; voor een brood betaal je omgerekend €3,50.
Maar niet alleen bij de bakker kan ik me verlekkeren. De Denen bakken veel en er is in iedere supermarkt wel een enorm schap compleet gevuld met bakspulletjes en bakingrediënten. Maar daarmee alleen kom je er natuurlijk niet, ik wilde ook graag Deense recepten hebben zodat ik dat heerlijke stukje van Denemarken thuis keer op keer weer kan beleven. Nu zou je denken dat zeker in een stad als Kopenhagen wel een boekhandel te vinden zou moeten zijn, óf ik heb dat verkeerd gedacht, óf ik heb niet goed gezocht, maar goed uiteindelijk een winkel gevonden waar ze een bakboekenhoek hadden. Op zoek naar iets typisch Deens bleek dat nog een hele zoektocht, maar uiteindelijk vond ik dan toch een heel erg leuk boek: Grigos Hjemmebag; i tykke skiver og store mundfulde van Markus Grigo. Hier kan ik me ongetwijfeld wel weer even mee vermaken! Binnenkort hier vast meer over deze Deense lekkernijen!

Grigos-hjemmebag-forside-40

 

Aantal reacties 2

Geef een antwoord

Uw reactie wordt geplaatst na goedkeuring van de site-beheerder. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.