Terugblik op 2013

31/12/2013

Zo op de laatste dag(en) van het jaar is het gebruikelijk om het afgelopen jaar eens onder de loep te nemen en de opmerkelijke, mooie en misschien minder leuke dingen even bij langs te gaan. Als ik terug kijk op 2013, kijk ik terug op een mooi jaar. In april registreerde ik baksels.net bij de KVK en vanaf toen heb ik als heus bedrijfje al heel wat bestellingen mogen ontvangen en maken, waarvoor mijn hartelijke dank! Ook kregen de workshops steeds meer vorm en heb ik bijv. met veel plezier de workshop “slagroomtaart maken” gegeven. Ik doe nu dat wat ik ontzettend leuk vind: bakken en hiermee mensen blij maken met mooie, lekkere dingen, en dat is iets wat mij ontzettend veel voldoening geeft. Kennis overdragen aan mensen zodat ze zelf al die lekkere dingen ook kunnen maken zonder al die toevoegingen te gebruiken die er bij veel fabrieksspul aan worden toegevoegd. Kennis aan mensen geven zodat ze niet meer klakkeloos een recept hoeven te volgen, maar weten wat ze doen… ik geniet er ontzettend van! Ook al is het best wel eens druk met twee jonge kinderen ernaast, ik merk dat als je gepassioneerd bent en er plezier in hebt in wat je doet, alles op z’n pootjes terecht komt en werken niet meer voelt als werken. Voor komend jaar hoop ik mijn blog nog verder uit te breiden (achter de schermen zijn we bijv. bezig met een bestelpagina) maar ook veel nieuwe recepten te delen, nieuwe workshops te lanceren (en te geven) en heel veel heerlijks voor klanten te mogen bakken. Ik wil al mijn lezers (en dat zijn er steeds meer! Afgelopen maand mocht ik alleen al in december ruim 17.500 unieke bezoekers verwelkomen, een aantal waar ik erg trots op ben!) en al mijn klanten, vrienden, familie en bekenden bedanken voor alle steun, leuke reacties en bestellingen het afgelopen jaar. Bovendien wil ik hen natuurlijk een geweldig en mooi 2014 wensen met heel veel bakplezier!

In het kader van “even terug kijken op 2013” heb ik de 10 populairste recepten van heel 2013 op Baksels.net op een rij gezet voor je:

 1. Hemelse chocoladetaart met laagjes van pure en melkchocolade, overgoten met chocoladeganache.
 2. Roze koeken met frangipane vulling.
 3. Glutenvrije, pittige maïsbroodjes.
 4. Verrukkelijke roomboter spritsen.
 5. Chocolade batons / marasquin batons
 6. Fries suikerbrood / Fryske sûkerbôle.
 7. Tarwebrood.
 8. Stroopwafels.
 9. Bokkenpootjes.
 10. Perenvlaai met banketbakkersroom, perenbavaroise, verse peren, amandelen en chocolade.

Naast deze recepten bleek dat jullie ook graag even in mijn keukenkast kijken om te zien welke materialen ik gebruik en jullie het ook leuk vinden om een kijkje te nemen in mijn boekenkast. 🙂 Wees welkom, ik hoop jullie óók op dat gebied te kunnen inspireren en adviseren.

Chocoladetaart met laagjes   Roze koeken   Glutenvrije pittige maisbroodjes

1: Chocoladetaart met laagjes   2: Roze koeken                             3: Glutenvrije maïsbroodjes

 

Aantal reacties 8

 • Caroline brouwer schreef:

  Hallo Mannin,
  Voor jullie een fijne jaarwisseling en veel goeds voor 2014. Dat je maar weer veel lekkere
  dingen mag bakken en wij weer kunnen genieten van je recepten. Ook wens ik je veel succes met je bestellingen en workshops.
  groeten, Caroline

  • Mannin schreef:

   Dank je wel Caroline! Voor jullie natuurlijk ook de beste wensen voor 2014 en dat we ook in het nieuwe jaar weer van jouw recepten en de prachtige foto's van JB mogen genieten!

 • Maaike schreef:

  Jullie ook een hele fijne jaarwisseling en al het goeds voor 2014!

  Dat het maar een gezellig, liefdevol jaar mag worden met heerlijke baksels & workshops!

  • Mannin schreef:

   Dank je Maaike! Voor jullie ook een heel mooi 2014 met veel heerlijke dingen en veel mooie momenten om volop van te genieten gewenst! Succes met je diner vanavond! 🙂

 • Eslem schreef:

  Fijne jaarwisseling en tot in 2014! 🙂

 • Judith schreef:

  Ha Mannin!
  Jij ook een heel goed 2014 gewenst, met veel baksels, workshops en bestellingen:)!!
  Groetjes!
  Judith

  • Mannin schreef:

   Dank je wel Judith! Voor jullie ook heel veel moois gewenst in 2014, wat ongetwijfeld gaat lukken met alle komende veranderingen! 🙂

Geef een reactie

Uw reactie wordt geplaatst na goedkeuring van de site-beheerder. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.