Terugblik 2015

29/12/2015

Het is alweer tijd voor de terugblik op 2015. Weer een jaar dat omgevlogen is!

Het jaar waarin we in februari van een prachtig sneeuwdek mochten genieten en ook de vernieuwde website van baksels.net online kwam!

februari 2015

Het jaar waarin ik in maart weer de kinderfeestjes voor onze kinderen mocht bedenken, we deden gezellige spelletjes en natuurlijk gingen we met de hele groep bakken!

kinderfeestje 2015

In mei genoten we van een nest met jonge ransuilen in onze achtertuin.

ransuil 2015

In juni kroop ik op de knieën door de tuin om eindelijk weer eens macrofoto’s te maken.

ooievaarsbek 2015

In juli stond de tuin vol in bloei en ook in de moestuin groeide alles uitbundig, we hebben er dit jaar weer goed uit kunnen eten!

tuin 2015

In juli hadden we dit jaar een winter- en een zomervakantie in één! Op sommige plekken in Noorwegen bleek langs de kant van de weg nog 4 meter sneeuw te liggen, ook voor Noorse begrippen erg uitzonderlijk.

Noorwegen 2015

In het oktober nummer van het blad Landleven werden mijn workshops genoemd. Dat heb ik geweten! De laatste maanden van het jaar heb ik gemiddeld 4 volle workshops per week mogen geven, allemaal even leuk en gezellig. Nog leuker is dat veel mensen zo enthousiast waren dat ze direct nog een workshop hebben bijgeboekt! Ook voor komend jaar staan er al veel boekingen, geweldig! Natuurlijk komen er ook weer nieuwe workshops bij, zo sta ik op het punt om een workshop luxe vormbrood met knoopbroodjes, vlechtbrood en pestokrans te lanceren en komt er ook nog een workshop buitenlands brood met handgevouwen kaiserbroodjes, brioche en stokbrood.

Landleven 2015

Aan het eind van het jaar mocht ik voor veel grote groepen workshops verzorgen. Een broodbakworkshop met 6 personen, een personeelsuitje voor 5 personen, een kinderfeestje met 8 meiden…het was regelmatig een volle, maar gezellige boel hier! En voor zulke groepen…dan moet ik écht letterlijk alles uit de kast trekken!

workshop voor vijf 2015

Het was weer een mooi jaar, waarin vele, vele mensen mij het vertrouwen hebben geschonken om hen de theorie en praktijk van het (brood)bakken te leren  Ook de bezoekersaantallen op de site bleven maar stijgen, net zo als jullie hartelijke reacties via social media, mail of via de site. Voor alle vertrouwen, steun, jullie komst bij de workshops, jullie berichtjes enz. wil ik jullie heel erg bedanken!
Op de laatste dag van het jaar ga ik -zoals elk jaar- oliebollen en appelbeignets bakken. Misschien ook nog een paar knieperties. Dit jaar staan er nog twee andere, buitenlandse lekkernijen op de planning, maar die houd ik nog éventjes geheim! Voor alle lezers een gezellige jaarwisseling en voor het nieuwe jaar; veel mooie momenten en bakplezier gewenst!

Tot slot de top 15 van populairste items van afgelopen jaar:

 1. Broodjes om een stok
  Broodjes om een stok
 2. Hazelnootschuimtaart
  Hazelnootschuimtaart met mokkacreme
 3. Drollenkoekjes
  drollenkoekjes_baksels_net
 4. Glutenvrij boekweitbrood
  Boekweitbrood
 5. Chocoladetaart met laagjes
  Chocoladetaart met laagjes
 6. Workshops
  workshop grootbrood
 7. Rijskast maken
  Rijskast
 8. Glutenvrij maïsbrood
  Glutenvrij maisbrood
 9. Stroopwafels
  Stroopwafels
 10. Twentse kozakken
  Twentse kozakken
 11. Fries suikerbrood
  Fries suikerbrood
 12. Roomboter spritsen
  sprits
 13. Noorse wafels
  Norske vafler Noorse wafel
 14. Allinson brood
  Allinsonbrood
 15. Chocolade batons
  Chocoladebatons

Aantal reacties 6

 • Karin schreef:

  Wat een top jaar Mannin, je bent echt goed bezig!
  Voor jou en je gezin ook alle goeds voor 2016, dat er maar weer veel gebakken, gekokkereld en getuind mag worden.
  En wie weet kom ik die kan ook nog een op om een cursus bij jou te volgen.

  Groetjes,
  Karin

  PS toch nog een paar mooie natuurfoto’s 😉

  • Mannin Vering schreef:

   Dank je wel Karin! Voor jou ook alle goeds voor 2016 gewenst, inclusief een heleboel mooie natuurmomenten om op de gevoelige plaat vast te leggen! Ik hoop er komend jaar ook weer wat meer aandacht aan kunnen te besteden. Ik zou het heel gezellig vinden om je een keer in het echt te ontmoeten, graag tot ziens! Groeten, Mannin

   • Karin schreef:

    Er is zoveel leuks Mannin, tijd is het probleem…..
    Ik wil graag een keer een cursus bij je volgen maar ik ben nogal van de desem. Ben dus heel blij dat jouw prutteltje het zo goed doet 😉 Dat kan bijna niet anders dan dat daar een cursus uit gaat rollen!
    Groet, Karin

    • Mannin Vering schreef:

     Klopt helemaal Karin, zoveel leuke dingen en zoveel andere dingen die de aandacht vragen… Het is zeker de bedoeling dat er nog een desemworkshop komt, ik moet alleen even bekijken hoe ik de rijstijden binnen acceptabele grenzen houd 🙂 Maar er wordt aan gewerkt! Een gezellige jaarwisseling gewenst! Groeten, Mannin

 • Marion schreef:

  Leuk dat je zoveel succes hebt! Voor 2016 wens ik je hetzelfde ( of meer ) toe. Geniet ervan,
  Marion

Geef een reactie

Uw reactie wordt geplaatst na goedkeuring van de site-beheerder. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.