Wie gaat “Heel Holland bakt” presenteren?

Wie mij al wat langer volgt heeft misschien wel meegekregen dat ik door de producers van de Nederlandse versie van “The Great British Bake Off” (Hier “Heel Holland Bakt” geheten) was gevraagd of ik misschien mee wilde doen. (Zie deze post.) Ofschoon ik na insturen van het inschrijfformulier uitgenodigd was om op gesprek te komen, heb ik uiteindelijk toch bedankt. Ik twijfelde al of ik wel de juiste persoon ben om zo op tv te komen en die twijfel wilde niet weggaan. Daarom heb ik besloten om op mijn eigen manier verder te gaan met wat ik al aan het opzetten was: bakken op bestelling, het geven van workshops en later misschien ook kinderfeestjes. Deze beslissing neemt niet weg dat ik het programma niet zal volgen, dus toen ik vanmorgen onderstaand persbericht toegestuurd kreeg met de vraag of ik deze wilde plaatsen, hoefde ik daar niet lang over na te denken.

De presentatrice en juryleden van Heel Holland Bakt zijn bekend!

Martine Bijl is de presentatrice van Heel Holland Bakt. Zij zal tijdens het programma de grote steun voor de kandidaten zijn in hun strijd om de titel van de beste amateurbakker van Nederland. Martine Bijl: ‘Ik heb met plezier gekeken naar The Great British Bake Off van de BBC. Ik verheug me op de presentatie van de Nederlandse versie Heel Holland Bakt, en ik weet zeker dat ik nog heel wat kan leren van de deelnemende amateurbakkers.’

Martine Bijl

De jury bestaat uit meesterpatissier Robèrt van Beckhoven en succesvol culinair publicist Janny van der Heijden. Alle creaties van de amateurbakkers worden door dit kritische en perfectionistische duo beoordeeld.

Van Beckhoven is één van de twee meesterpatissiers die Nederland rijk is. Het bakken zit in zijn genen. Naast een eigen zaak in Brabant heeft hij ook een culinaire studio, en is hij een veelgevraagd adviseur bij vakgenoten.

Robert van Beckhoven

Van der Heijden schrijft al jaren vast voor diverse dagbladen en tijdschriften en daarnaast is ze bekend van de tientallen succesvolle kookboeken die ze heeft geschreven.

Janny van der Heijden

image_pdfimage_print
1 antwoord
 1. Gerry/Gewoon Lekker Gewoon
  Gerry/Gewoon Lekker Gewoon zegt:

  Martine Bijl lijkt mij een hele sympatieke vrouw, beetje type Mary Berry. (Heb je trouwens laatst de 2-delige documentaire over het leven van Mary Berry gezien, BBC)
  De andere 2 personen ken ik niet , maar ik ben wel blij dat het geen bekend blabla-mensen zijn en Martine Bijl geen RTL-huppel…..
  Ga zeker kijken (en haak dan misschien af.)

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *