Gevraagd voor “Heel Holland bakt”

17/01/2013

Gisteren kreeg ik een telefoontje dat even alles op z’n kop zette, wel op een leuke manier gelukkig. Ik werd gebeld door iemand van Blue Circle, een producent voor de Nederlandse televisie. Ze hadden mijn blog bekeken en vonden wat ik maakte er allemaal erg mooi uit zien. Dat is natuurlijk fijn om te horen, maar daarvoor belden ze niet. Wie in mijn bakprogramma-tab heeft gekeken ziet daar “The Great British Bake Off” in het lijstje staan. Dit is een bakwedstrijd die vorig jaar al voor het derde seizoen op rij is uitgezonden door de BBC.
Ik kijk erg graag naar dit programma en omdat het in Groot Brittanië zo’n succes is, zijn er al vele landen die inmiddels ook hun eigen “Bake Off” hebben. Zo heeft Denemarken bijv. “Den Store Bagedyst”, Frankrijk “Le Meilleur Pâtissier”, België “De Meesterbakker” en Zweden “Hela Sverige bakar” Nederland kan natuurlijk niet achterblijven en Blue Circle is van plan dit jaar voor het eerst “Heel Holland bakt” (dus de Nederlandse versie van The Great British Bake Off) te gaan produceren. De vraag was of ik aan de voorrondes/casting van dit programma mee wil doen.
Hoewel ik mij natuurlijk zeer vereerd voelde dat ik met deze vraag werd gebeld, ben ik er nog niet helemaal over uit of ik de juiste persoon ben om op televisie voor een groot publiek en onder druk mijn bakkunsten tentoon te spreiden. Ik vertel mensen graag over het bakken, wil mensen graag in workshops leren hoe je dat doet en ik bak ook graag voor anderen, maar dit is natuurlijk hele andere “koek”. In ieder geval vind ik het een enorme opsteker dat mijn blog op deze manier wordt opgemerkt en wat ik verder met de vraag doe, daar denk ik nog over na.

Heel Holland bakt

Natuurlijk hebben ze aan één kandidaat niet genoeg (al zou dat het me wel erg makkelijk maken 😉 ), vandaar dat ik werd gevraagd om het volgende bericht te plaatsen:

Mocht jij nu tot de categorie “enthousiaste thuisbakker met ervaring” behoren en ben je een ster in het bakken van taarten, cakes, broden en andere creatieve baksels? Durf je het aan om je keukenvaardigheden te meten met anderen? Geef je dan op voor het lekkerste programma van Nederland! Het programma zal worden uitgezonden bij Omroep Max.

Voor het nieuwe televisieprogramma “Heel Holland Bakt” zijn wij op zoek naar gepassioneerde thuisbakkers. Heel Holland Bakt is de Nederlandse versie van de BBC – hit The Great British Bake Off. In acht afleveringen komen alle uitdagingen van de bakkerswereld aan bod: van verjaardagstaart tot tarte tatin en van brood tot beignets. Tien amateurbakkers zullen met elkaar uit gaan maken wie zich de beste thuisbakker van Nederland mag noemen.

Voel jij je aangesproken en wil je meer informatie of wil jij je aanmelden, mail dan naar: heelhollandbakt@bluecircle.tv .

Aantal reacties 8

 • Caroline Brouwer schreef:

  Wat leuk, gewoon meedoen. Jij kunt het, dat hebben ze goed opgemerkt!
  Gefeliciteerd hoor. Ik ga kijken tegen die tijd.

 • ria schreef:

  Doen1 Doen!

 • missFromage schreef:

  Mannin, ik ken je voors en tegens niet, maar als ik puur van je bakkunsten uitga zou ik zeggen: meedoen!

  Ik zou zeker kijken! 🙂

 • Margriet schreef:

  Wat een compliment zeg! En ik snap dat je bent opgemerkt want je bent een allround bakster, alles wat bakbaar is komt voorbij op je blog. 🙂

  Maar ik begrijp je bezwaar. Soms kijk ik dat soort shows en ik vraag me dan af of de liefde voor het koken en bakken niet kapot wordt gemaakt. Alles moet onder druk, fouten worden breed uitgemeten, wekelijks valt er iemand af… ik weet het niet. Mijn liefde voor koken en bakken schuilt juist in het feit dat ik mijn hoofd even leeg kan maken en mijn handen het werk kan laten doen. Lekker in mijn eigen tempo. Met een stopwatch op de achtergrond zou ik gierend gek worden denk ik. Dus om die reden hou ik zelfs het kijken van dergelijke kookshows nooit lang uit, laat staan dat ik er aan mee zou doen.

 • Yvonne / eet smakelijk! schreef:

  Gefeliciteerd! Wat leuk zeg, ben heel benieuwd of je er al uit bent! zo niet ,succes met het maken van je keuze, het is inderdaad een hele leuke opsteker!

Geef een reactie

Uw reactie wordt geplaatst na goedkeuring van de site-beheerder. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.