Workshops

ciabatta's

Workshop hoog hydratatie deeg.

Brood bakken is iets dat een mens ontzettend veel voldoening kan geven: alleen al het deeg kneden kan erg rustgevend zijn en laat je de gedachten even naar iets anders gaan dan de dagelijkse beslommeringen. Dat er vervolgens de heerlijkste geuren je keuken vullen en je na het bakken kun genieten van het meest verse en lekkerste brood dat je ooit geproefd hebt (en dat allemaal door jou zelf gemaakt!), maakt het iets geweldigs om te doen. Daarnaast ben je zelf eigen baas over wat je in je brood doet en kom je niet voor verrassingen te staan over ingrediënten die je liever niet in je eten wilt vinden.  In deze workshop leer je stokbrood, focaccia en ciabatta van hoog hydratatie deeg bakken, zonder gebruik van broodverbetermiddelen. Werken met deze natte degen vergt een andere benadering dan het bakken van een “doorsnee” brood. De theorie komt uitgebreid aan de orde, zodat je voortaan weet wát je doet en waarom je een bepaalde handeling binnen het proces verricht. Ook de praktijk wordt niet vergeten, de mouwen moeten flink worden opgestroopt!
Je gaat naar huis met veel kennis en ervaring en natuurlijk met een tas vol brood. Natuurlijk krijg je ook de besproken theorie en de recepten mee. Aanmelden kan via het inschrijfformulier op deze pagina.
Zeer sterk aan te bevelen is om enige ervaring met brood te hebben en/of de basisworkshop grootbrood of kleinbrood eerst te volgen.

Plaats: Dronrijp (Dronryp)

Tijdsduur: ca. 5,5  uur

Kosten: € 64,00 vooraf te voldoen, materialen en koffie of thee met wat erbij en een broodmaaltijd zijn bij de prijs inbegrepen

Maximaal aantal deelnemers: 3 (minimaal 2)

Aanmelden: via het inschrijfformulier op deze pagina. Staat de datum van jouw voorkeur er niet bij of leer je liever iets anders bakken? Mail naar contact@baksels.net dan spreken we wat anders af!

Data:

  • Donderdag 13 juli 2017, start om 10:00 Vol
  • Vrijdag 14 juli 2017, start om 09:30 Vol
  • Donderdag 14 september 2017, start om 09:30 Vol
  • Donderdag 28 september 2017, start om 09:30 Nog 3 plaatsen beschikbaar
  • Donderdag 12 oktober 2017, start om 09:30 Vol
  • Vrijdag 3 november 2017, start om 09:30 Nog 2 plaatsen beschikbaar

stokbrood / baguette

Inschrijfformulier

Naam:
Straat en huisnummer:
Postcode en woonplaats:
Telefoonnummer:
E-mailadres:
Gewenste datum:
Aantal personen:
Actiecode:Waar moet ik zijn?

De workshops worden gegeven in Dronryp (provincie Friesland), op een locatie gelegen vlakbij de A31 op 10 autominuten van Leeuwarden, en gelegen op ca. een uurtje rijden van Amsterdam, Groningen en Zwolle. De locatie is bereikbaar met de bus (+ ca. 10 min. lopen).